Kontroversielle Julemelodier

“Rør blot ikke ved min gamle jul… ” siger en af vores kendte julesange, der stadig synges lystigt om juletræet. Men det er ikke alle julesange, der stadig finder vej rundt i ring. Nogle er for svære, nogle for melankolske eller for langsomme – eller også er det bare pinligt at stå der med familien og skulle tage de svære høje toner, mens alle kigger på.

Projektet PopSalmer provokerer med nye melodier til noget af de helligste – vores julesange. Nogen elsker det, og andre synes slet ikke det er ok. En dame skrev følgende på Facebook, da hun havde set nedenstående video med børnekoret, der synger “Kimer, I klokker” til en øver.

“Den bryder jeg mig ikke om. I det hele taget synes jeg ikke, at de gamle julesalmer skal have nye melodier og poppes op”.

De færreste har ingen holdning til dette spørgsmål. Det er lidt enten-eller! Der er også mange, der klapper i hænderne og hopper på gulvet over, at børnene igen skråler med i vilden sky…

På lørdag kl. 15.00 bliver en række af de nye julemelodier testet af med fuld smæk. Ryslinge Højskole. Nissehuer og hele pivtøjet. Kom og se hvad du synes. Gammelt eller nyt?

Skriv et svar