“Nu ringer alle klokker mod sky” – Påskemorgens PopSalme

Vi er så godt i gang med marts at den næsten er overstået, og det er tid til månedens PopSalme. På denne smukke og rolige påskesøndag må det naturligvis være søndagens morgensalme: “Nu ringer alle klokker mod sky”, skrevet fra Ingemanns hånd som en hyldest til hver søndag og med særlig kærlighed til påskemorgen ‘hvor Jesus stod op af graven’. Der må danses og festes – og melodi, kor og musik er derfor den PopSalme, der er allermest inspireret af gospel, med krop, sjæl, modulationer og vamp.

Grundtvig og masser af teHer på matriklen har påsken ellers været anderledes introvert, og der festes og danses kun sporadisk. Det meste af tiden foregår nemlig med hovedet i klaver og tankerne på nodepapir. Den næste store deadline – nemlig PopSalmer Vol. 2 med tekster af N.F.S. Grundtvig – er op over, og de sidste 5-7 melodier skal skrives helt færdig, så det hele kan blive rettet igennem.

Påskeferien startede derfor også med en sangaften for korsangere, venner, kolleger og andet godtfolk, hvor vi i flere timer sang og sang og snakkede om de melodier, der er lige ved og næsten. Værdifuld og kærlig feedback, og overvældende pæne kommentarer om de fleste nye melodier. En enkelt sang var der bred enighed om var for svær (og derfor temmelig træls) – men ellers fløj smukke ord som ‘fed med pil op’, ‘nem at synge’, ‘let og frisk’, ‘dejlig rytmisk’ og ’simply love it’ rundt på spørgeskemaerne. Det gør det bare aldeles meget nemmere og mere motiverende at sige nej tak til påskefrokoster og andet socialt i den virkelige verden, for at bure sig inde og knokle videre. Så af hjertet tak til de skønne mennesker, der lagde sangstemmer og holdninger til!

CD udgivelse 2015“Det var en påskemorgen skøøøøøn…” Når jeg hører ‘Nu ringer alle klokker mod sky’ igen denne påskemorgen, bliver jeg bragt LIGE tilbage til CD-udgivelsen af PopSalmer Vol. 1 i Roskilde for ret præcis et år siden. Der var også fest for fulde huse, og med reunion af mit oprindelige Københavnerkor Sound of Gospel og hjælp fra blandt andet Koriosum, Bagsværd Kirkes koncertkor og fire børne-ungekor blev der sat et aftryk i mit kor- og komponisthjerte, der ikke slipper igen. Det giver endnu mere løft og støtte til at få landet Grundtvig bogen, så det hele bliver klar til 5. november og udgivelsen i Ryslinge. Skriveprocessen er barsk, ensom og krævende. Tester for tålmodighed, mod og hver en centimeter viljestyrke. Og jeg ka’ li’ det!

Så nu går den ikke længere. Nyd indspilningen af “Nu ringer alle klokker mod sky” og rigtig glædelig påske – og så må jeg tilbage til skrivning!

 

Skriv et svar