“Storken sidder på bondens tag” – juni måneds PopSalme

Det er tid at afslutte en først meget varm, så meget våd juni med månedens PopSalme. Der var lidt forskellige retninger at gå i, men da det er ‘tøffe-tid’ her, faldt valget på den fine sommertekst “Storken sidder på bondens tag”.

Oprindeligt skrev B.S. Ingemann denne tekst som tillæg til de syv morgensange til Asylhjemmet Sølvgade i København. Teksten har masser af kærlighed til sommertiden – og det er nemt at have lige nu hvor Danmark vise gennem et par måneder har vist sit smukkeste ansigt. Grønt, frodigt og levende.

‘Byger som går og kommer, det er den danske sommer’, skriver Thøger Larsen i en af vore andre elskede sommertekster, og det er ganske vist i disse uger.

Når jeg skriver, at der er tøffe-tid her, er det fordi juni måned for mig hovedsageligt har været ufrivilligt på langs. I 2½ uge har jeg været lagt ned af udefinerbar sygdom, som nu er i udredning. En masse grimme ting er heldigvis udelukket, og jeg er så småt begyndt at komme på benene igen. Men kun med små skridt.

Gaven ved pludselig at blive hundesyg og være tvunget til at aflyse alting igen og igen har bestemt været, at jeg er kommet ned i et helt andet tempo. Det var en hård landing, vil jeg sige – men nu er jeg ved at vænne mig til at jeg kan lave 3-5 ting om dagen (og morgenmad tæller som én…).

Tingene kommer absolut i perspektiv, når kræfterne er væk, og jeg har ligget i timevis med trofaste katte om benene og bare kigget ud på de grønne træer, fuglene i haven og solskin og regn. Storken sidder, klaprer, spanker og flyver. Det er vel også en slags tøffe-tid – et nærvær, hvor det bare handler om at være lige her, lige nu og følge dagens og årets gang.

Skriv et svar